Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
2 juli 2014
Aan het infuus
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
20 juni 2015
Lazy Sushi
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
26 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –