Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
7 mei 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –