Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
21 augustus 2017
Avocado risotto
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
28 mei 2014
Bloemkool pizza
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
27 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –