Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
9 november 2014
Herfstige salade
6 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –