Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
25 maart 2014
Presentatie coaching
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
30 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –