Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes

platelets-1271880_1920

Pannenkoeken! Altijd een goed idee toch? Pompoenen zijn weer volop verkrijgbaar en geven je het absolute herfstgevoel. Er zijn zoveel verschillende recepten te vinden met pompoen: je kunt er alle kanten mee op! Deze keer ben ik aan de slag gegaan met het bakken van pompoen pannenkoekjes. En ik kan je vertellen dat dit echt lekker is! Ook voor de kids een heerlijke zoete verassing!

Ingrediënten: (voor 2 personen)

-1 kleine pompoen (of de helft van een grote)
-3 eieren
-100 gram boekweitmeel (of speltmeel etc)
-100 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
-2 tl wijnsteenbakpoeder
-1 tl vanillepoeder
-1/2 tl kaneel
-3 el honing

(Optioneel: 1/2 tl zout (Himalaya)
Kokoslie om in te bakken

Stap voor stap:


Begin met het schillen van de pompoen, verwijder met een lepel de zaden en snijd de pompoen daarna in stukjes. Vervolgens kook je de stukjes gaar en blend het tot pompoen puree. Laat dit wel even afkoelen en voeg daarna de eieren, plantaardige melk, wijnsteenbakpoeder, vanillepoeder, kaneel, (zout), honing toe en blend het nog een keer. Giet het over in een kom en voeg het meel toe. Vervolgens bak je de pannenkoekjes op middelhoog vuur! Wacht tot de bovenkant ‘droog’ is en keer ze dan pas om.

Tip: serveer de pannenkoekjes met rozijnen, honing of appelstroop.

Eet smakelijk!

Tekst: Suzanne van Laar

Tags: , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.