We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
30 september 2015
Glutenvrije maand
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
27 november 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –