Kurkuma (Turmeric) & Boerenkool Miso Ramen
Het mooie van ramen is dat je het precies zo kunt maken als jij het lekker vindt. Dit recept is dus eerder een suggestie dan een instructie. Voel je vrij om er op allerlei manieren van af te wijken, en eindeloos te experimenteren tot je jouw ultieme recept hebt gevonden. Maak er een ontdekkingsreis van en probeer verschillende soorten bouillon en ingrediënten.
Recept
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 grote eetlepels witte miso
1 liter Rude Health Ultimate Almond Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
200 gram stevige tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
150 gram boerenkool – gewassen, gesneden en zonder steeltjes
250 gram bruine rijstnoedels
1 theelepel kurkumapoeder
Sojasaus
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Instructies
- Meng de kurkuma, miso en 1 eetlepel van de Rude Health Almond Drink en maak een gouden pasta. Doe een eetlepel pasta in een kom, voeg de tofu en een beetje sojasaus toe en draai het even rond zodat de tofu aan alle kanten goed bedekt is. Laat het vijf minuten staan.
- Doe een eetlepel olie in een pan en wok de boerenkool tot het krokant aan de randjes is en zacht in het midden. Breng op smaak met zout en doe het van de pan in een kom. Zet de pan terug op het vuur, voeg een beetje meer olie toe en bak de tofu zonder de kurkumapasta tot het goudbruin is. Zet de overgebleven pasta apart.
- Kook de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking, laat ze uitlekken en verdeel het over vier kommen.
- Maak de bouillon terwijl de noedels opstaan. Zet de Rude Health Almond milk in een pannetje op het vuur, breng het net aan de kook. Neem het van het vuur en roer de kurkuma pasta er door.
- Schep de bouillon over de noedels en leg de boerenkool en de tofu erop. Maak het extra interessant met bijvoorbeeld een fijn gesneden lenteuitje, verse of gedroogde chillies, koriander, limoen of alle andere dingen die ramen zo lekker maken.
- Slurp zoals je nog nooit geslurpt hebt. Je bent toch thuis.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
10 juni 2015
SLA: het kookboek
20 juni 2016
3 x koffievervangers
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
16 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –