Romig en geurig… de ultieme publiekstrekker. Deze kokos en limoengras bouillon is adembenemend lekker!

Aantal: 2
Bereidingstijd: 10 min
Kooktijd: 25 min

Recept voor de bouillon:

  • 500 ml Rude Health Coconut drink
  • 250 ml bouillon
  • 1-2 rode pepers
  • Een paar kefir limoenbladeren
  • 2 knoflooktenen
  • 3-4 lente-uit, grof gesneden
  • 2 citroengrasstengels
  • 1 knop gember, grof gesneden
  • 1 zoete aardappel of pompoen, eetbare stukjes

Recept voor de dressing:

  • 2 citroengrasstengels, grof gesneden
  • 1 limoen
  • Scheutje olie
  • Handvol koriander/ Thaise basilicum
  • Optioneel: glutenvrije noedels, iets zachts zoals bonen, paksoi, groenten, asperges etc.

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan.
  2. Laat de zoete aardappel met olie, zout en peper koken tot ze een goudbruine kleur hebben.
  3. Voeg 500 ml Coconut drink toe in een pan met 250 ml bouillon en breng het aan de kook.
  4. Zodra het kookt, voeg te chili, limoenblaadjes, citroengras, knoflook, lente-ui en gember toe en laat het sudderen voor 20 minuten.
  5. Maak de dressing door alle ingrediënten in een hoge snelheidsblender te halen.
  6. Wanneer de bouillon lang genoeg gesudderd heeft, zeef de vloeistof en doe deze terug in de pan.
  7. Voeg de glutenvrijenoedels en eventuele groenten toe die je wilt gebruiken en kook ze in de bouillon. Pas de kooktijd aan.
  8. Wanneer alles gekookt is, giet het in warme schalen en maak het af met een scheutje dressing, gesneden chili, en besprenkel het met koriander of Thaise basilicum.

OOK LEKKER: Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten