Kleurige gevulde paprika’s met quinoa

Vivonline quinoa paprika

Een vrolijk gerecht, vol kleur en smaak. De gevulde paprika is zo klaar en daarnaast ook nog eens ontzettend gezond door de grote hoeveelheid groente in het gerecht.

Wat heb je allemaal nodig?

Recept voor 4 personen

– 4 paprika’s, het liefst in alle kleuren
– 2 courgettes
– 200 gram quinoa
– bakje champignons
– peterselie
- basilicum
– 150 gram feta, in kleine stukjes
– pijnboompitten
– bouillonblokje, groente of bospaddenstoelen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bovenkant van de paprika’s af en maak de binnenkant schoon. Laat de paprika’s in een half uurtje vast wat zachter worden in de oven. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snij de champignons en courgettes in kleine stukjes en bak deze in een pan zacht en lichtbruin. Meng dit vervolgens met de quinoa, kruiden en feta. Vul dan de paprika met het mengsel. Strooi er wat pijnboompitten op en zet het in de oven voor een paar minuutjes.

Quinoa is door de grote vraag wereldwijd moeilijker verkrijgbaar, maar zilvervliesrijst, boekweit en spelt zijn ook heerlijk in plaats van quinoa. Ook gebruiken we vaak zelf de verschillende mixen van Lassie zoals de zilvervliesrijst met spelt, en de zilvervliesrijst met quinoa. Eet smakelijk!

Tekst: Ms. Jules voor VivOnline

 

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.