Deze kip-kokoscurry is heel smaakvol en gelukkig heel simpel om te maken. Niet te pittig, dus ook geschikt voor de kids. Lekker!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225°C.Rijst in zeef met koud water afspoelen, dan aan middelgrote kookpan toevoegen. 800ml water met 1/4tl zout toevoegen en aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur verlagen en met deksel op pan rijst in ca. 20min licht borrelend beetgaar koken. Dan pan van het vuur halen, rijst met deksel op pan ca. 10min laten rusten.
Ondertussen ui pellen, halveren en fijnhakken. Kern van paprika verwijderen, dan in dunne reepjes snijden. Courgette in lengte halveren, dan schuin in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zongedroogde tomaten fijn hakken.
ourgette op bakplaat met bakpapier leggen, met snuf zout, peper en 1-2el olie goed vermengen. Courgette in ca. 8-10min beetgaar en licht goudbruin bakken. Uit de oven halen en opzij zetten.
Kip droogdeppen en in ca. 2-3cm grote stukjes snijden en met peper bestrooien. Grote koekenpan met 1el olie op hoog vuur verhitten, kip daarin in ca. 3min goudbruin bakken.
Vervolgens ui en paprika aan kip toevoegen, ca. 2min op hoogvuur meebakken. Dan kruidenmix,bouillonblokje, zongedroogde tomaten en kokosmelk toevoegen. Geheel aan de kook brengen, dan vuur verlagen en in ca. 7-10min licht borrelend tot romige curry koken. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen koriander met steeltjes grof hakken. Tot slot courgette aan curry toevoegen, goed vermengen en geheel met snuf zout en peper op smaak brengen. Rijstmet een vork losroeren, over borden verdelen en met curry serveren. Naar smaak met koriander garneren.
En de laatste stap: opdienen en genieten!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
21 augustus 2017
Avocado risotto
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
4 december 2014
Foodtrends 2015
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
22 september 2015
Beste eitjes
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
31 maart 2015
Gifvrij eten
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
20 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –