Deze kip-kokoscurry is heel smaakvol en gelukkig heel simpel om te maken. Niet te pittig, dus ook geschikt voor de kids. Lekker!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225°C.Rijst in zeef met koud water afspoelen, dan aan middelgrote kookpan toevoegen. 800ml water met 1/4tl zout toevoegen en aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur verlagen en met deksel op pan rijst in ca. 20min licht borrelend beetgaar koken. Dan pan van het vuur halen, rijst met deksel op pan ca. 10min laten rusten.
Ondertussen ui pellen, halveren en fijnhakken. Kern van paprika verwijderen, dan in dunne reepjes snijden. Courgette in lengte halveren, dan schuin in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zongedroogde tomaten fijn hakken.
ourgette op bakplaat met bakpapier leggen, met snuf zout, peper en 1-2el olie goed vermengen. Courgette in ca. 8-10min beetgaar en licht goudbruin bakken. Uit de oven halen en opzij zetten.
Kip droogdeppen en in ca. 2-3cm grote stukjes snijden en met peper bestrooien. Grote koekenpan met 1el olie op hoog vuur verhitten, kip daarin in ca. 3min goudbruin bakken.
Vervolgens ui en paprika aan kip toevoegen, ca. 2min op hoogvuur meebakken. Dan kruidenmix,bouillonblokje, zongedroogde tomaten en kokosmelk toevoegen. Geheel aan de kook brengen, dan vuur verlagen en in ca. 7-10min licht borrelend tot romige curry koken. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen koriander met steeltjes grof hakken. Tot slot courgette aan curry toevoegen, goed vermengen en geheel met snuf zout en peper op smaak brengen. Rijstmet een vork losroeren, over borden verdelen en met curry serveren. Naar smaak met koriander garneren.
En de laatste stap: opdienen en genieten!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
12 september 2017
Recept: good for the brains food
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
18 mei 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –