Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
9 april 2014
Ontzuren met thee
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
3 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –