Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
11 september 2014
Eetdagboek review
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
1 juli 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –