Ons favoriete winterdrankje is toch wel een kruidige, warme Chai Latte. Inmiddels is het drankje steeds populairder geworden en kun je het zelfs in de meeste restaurantjes gewoon bestellen. Maar wij van VivOnline houden dan natuurlijk wel van een gezonde(re) variant met weinig suikers en toevoeging. Maar zeg nu zelf, deze foto ziet er toch uit om je vingers bij af te likken? Gauw aan de slag!
Chai is ontstaan in India, Nepal, Tibet en Pakistan en betekent ‘thee’. Vanaf het jaar 2000 werd het steeds populairder en werd het ook ontdekt in Australie, Amerika, en later in Europa. Hoewel elke Indiase regio van origine zijn eigen receptuur heeft, bestaat de basis eigenlijk altijd uit zwarte thee, melk en water. Daarnaast kunnen er allerlei specerijen worden toegevoegd zoals: kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat, saffraan en venkel. Het kopen, roosteren, fijnmalen en verwarmen van al deze kruiden is natuurlijk best een hoop werk. Daarom hebben wij een gezonde en snellere variant, die net zo lekker (of misschien nóg wel lekkerder) smaakt!
Bereiding
Blend alle ingrediënten samen tot een romige gladde smoothie en maak af met de topping.
Ingrediënten
* 200 ml water
* 3 el rauwe cashewnoten
* 2 ontpitte medjooldadels
* 2 el gepeld hennepzaad
* 2 el cacaonibs
* 1 el chiazaad
* 1/2 el maca
* 1 tl kaneel
* 1 tl gemalen gemberpoeder
* 1/4 theelepel kardemompoeder optioneel: een rijpe geschilde peer
Kokosslagroom
Ingrediënten
blikje kokosmelk
scheutje ahornsiroop
1⁄2 tl vanillepoeder snufje zeezout
Topping
Ingrediënten
kokosslagroom
1/2 el cacaonibs
1 tl gepeld hennepzaad
snufje kaneel
Bereiding
Zet een blikje kokosmelk een nachtje in de koelkast. Gebruik vervolgens de witte room die aan de oppervlakte ligt. Mix de ingrediënten tot het een zacht, fluffy geheel is in een vetvrije kom.
Voor meer lekkere recepten van Jesse klik hier
Recept: Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon
Foto: De Snelle Superfoodchef
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
9 april 2014
Ontzuren met thee
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
4 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –