Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
16 april 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –