Hormoonproof recept: Italiaans gehaktbrood met tomaat

gehaktbrood

Hierbij nog een voorproefje uit mijn boek: ‘Herstel je hormonen in 10 dagen.’ Een heerlijk receptje voor een Italiaans gehaktbrood met tomaat. Dit gerecht boost jouw hormonen!

Ingrediënten:

  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 ei
  • 500 g biologisch rundergehakt
  • 75 g boekweitmeel
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat

Extra nodig: cakeblik

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier (of gebruik een siliconen cakevorm).
  2. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en doe ze in een kom. Voeg het ei, het rundergehakt, het boekweitmeel en de oregano toe. Pers de knoflook erboven en kneed alles goed door elkaar.
  3. Doe het gehakt in de cakevorm. Snijd de tomaat in plakjes en leg ze op het gehakt, duw ze er een beetje in. Bak het gehaktbrood circa 40 minuten, of tot het goudbruin en gaar is.

Geniet ervan!

Wil je meer lezen over het in balans brengen ven je hormonen? Bestel dan mijn boek ‘Herstel je hormonen’ en start met mijn 10-stappenplan. 

Wil je nog iets anders lekkers uit mijn boek maken? MAAK DAN: Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie.

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.