Huidveroudering, wat kan je er tegen doen?

hand-302802_1920

Ouder worden we allemaal, dit gaat helemaal vanzelf. Wanneer een mens ouder wordt verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. We kunnen echter onze huid zo goed verzorgen dat het niet aan ons gezicht is af te lezen welke leeftijd we werkelijk hebben. Deze tips zijn tegen het vroegtijdig ouder worden van je huid.

Tips tegen huidveroudering

Goed slapen

Goed en genoeg slapen is vanzelfsprekend. Als je dat op een gladde zijden kussenhoes doet, verminder je je slaaprimpels die je hebt als je wakker wordt.

Geen rietjes gebruiken

Als je door een rietje drinkt, gebruik je de spieren rondom je lippen. Die huid is gevoelig voor fijne lijntjes. Gebruik alleen een rietje bij uitzondering.

Eet producten die vol zitten met antioxidanten

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Deze ‘gifstoffen’ maken je huid sneller oud!

Ontspan genoeg

De psyche heeft zo’n enorme invloed op je lichaam en dus ook op je huid. Zo wordt gesteld dat je cellen sneller ouder worden wanneer je last hebt van een depressie. Probeer uit te vinden wat jou echt ontspant en doe dit elke dag, waar kan.

Verzorg je handen

Je handen laten als eerste de tekenen van veroudering zien. Verzorg ze daarom goed!

Niet teveel alcohol

Alcohol heeft een uitdrogende werking op de huid en daardoor ziet je huid er eerder dof en droog uit als je teveel alcohol drinken. Ook lijntjes vallen zo meer op.

Dagcrème met spf factor

Gebruik áltijd een crème met spf, ook in de winter! Stralingen van de zon kunnen echt heftig zijn, ook al lijkt het soms van niet. En dit veroorzaakt weer huidschade. Wees slim en smeer dit altijd, iedere dag, op je gezicht.

Tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline
Bron: Sante

 

Tags: , , , ,

Comments

    • anne
    • 26 juni 2016
    Beantwoorden

    welk sloop adviseer je? advies graag want van de 100% polyester krijg ik statisch haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.