Zijn je hormonen uit balans? Wij helpen je!

hormonen
Leestijd: 2 minuten

Hormonen uit balans

Soms kan je het gevoel krijgen dat je hormonen niet helemaal in balans zijn, zelfs al zeggen testresultaten het tegenovergestelde. Het is dan ook lastig vast te stellen of je hormonen uit balans zijn, omdat de symptomen per persoon verschillend zijn: de ene vrouw heeft last van huidirritaties en puistjes, een ander van menstruele krampen of een ontregelde menstruatiecyclus.

Hormonen in balans

Zoals iedere vrouw unieke symptomen heeft, zijn ook de manieren om je hormonen weer in balans te brengen per persoon meer of minder effectief. Je kunt jezelf gerust stellen: vertrouw op je intuïtie, en weet dat kruiden (en helende voeding) kunnen helpen om jouw hormonen weer in balans te brengen.

Vermijd zoveel mogelijk chemicaliën in je eten, water en omgeving die je hormoonbalans kunnen verstoren

Koop zoveel mogelijk biologisch, in het bijzonder: perziken, appels, paprika’s, bleekselderij, nectarines, aardbeien, kersen, peren, druiven, spinazie, sla en aardappelen. Gebruik een filter om je water te zuiveren en vermijd chemische stoffen in je huidverzorging.

Voed je lever

Je lever breekt het teveel aan hormonen af dat je lichaam niet meer gebruikt. Om dit werk goed te kunnen doen, heeft je lever voedingsstoffen nodig van kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool en andere koolsoorten. Daarnaast voed je je lever met de zwavelverbindingen uit knoflook en uien. Voeg deze groenten toe aan je dagelijkse voeding; je doet je hormoonbalans er een plezier mee.

Gebruik kruiden die je lever ondersteunen voor een extra boost

Paardenbloemwortel, kliswortel en zaden van de mariadistel zijn de beste (en meest veilige) lever-opschonende kruiden. Je kunt er thee van maken of ze in bijvoorbeeld salades verwerken.

 Zorg voor een goede circulatie in je bekken

Als je aan je onderbuik voelt en het voelt koud aan, kan het wel eens zijn dat je aan je bekkencirculatie moet werken. Dat kan door jezelf te masseren met een mix van sesam- en gemberolie, of een warm kompres op je onderbuik te leggen dat gemaakt is van verse gemberthee. Dit is vooral belangrijk als je menstruatiecyclus begint of eindigt met veel donkerbruin bloed.

Hopelijk kunnen deze tips je helpen bij het in balans brengen van je hormonen. Met een specifiek en individueel advies help ik je graag verder met een persoonlijk consult.

Herstel je hormonen in 10 stappen – Vivian Reijs

Tekst: Fleur Onderstijn voor VivOnline

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.