De Hollandse pot (aardappels, vlees, groente) heeft dat heerlijke vertrouwde smaakje, daar kun je soms echt naar verlangen, zeker als je een tijdje in het buitenland bent geweest. Soms zou je dat typische Hollandse smaakje wel een een potje willen stoppen. Nou hebben wij even geluk! Dat bestaat dus. De heerlijke Hollandse kruiden van Euroma is een combinatie van ui, mosterdzaad, knoflook, fenegriek, kurkuma, korianderzaad, venkelzaad, kaneel, laurier, dragon, kardemom, kruidnagel, cayennepeper, citroen en allen samen zorgen ervoor dat een gerecht echt dat bekende Hollandse smaakje heeft.
Geen smaakversterkers
En wij zijn op de redactie fan van Euroma omdat ze geen smaakversterkers gebruiken! Het zijn dus pure en echte kruiden die die heerlijke smaak geven aan je maaltijd.
Wij hebben 3 simpele gerechten voor jullie bereid met een Hollands tintje van Euroma en die jouw gerecht tot een heerlijk vertrouwde Hollandse maaltijd maakt. Alle 3 gerechten kun je binnen 25 minuten op tafel toveren!
Oer Hollandse tomatensoep
Een heerlijk makkelijk soepje als voorgerecht of als tussendoortje
Benodigdheden (voor 4 personen)
- Biologische tomaten
- Paar blaadjes basilicum
- 2 gesneden uitjes
- Scheutje olijfolie
- 1eetlepel Hollandse kruiden
Verwarm de oven voor op 200 graden, strijk de ovenschaal in met een dun laagje olijfolie. Doe de tomaten en 2 uitjes gesneden in de oven voor 25 min. Pureer dan de tomaten. Voeg water toe plus een eetlepel Hollandse kruiden.
Ei groente cake met gerookte zalm
Dit is zo ontzettend makkelijk en tegelijk zo ontzettend lekker. Je kunt het eten als ontbijt, lunch, avond eten, mee naar je werk, of als lekkernij bij de borrel. Een multifunctionele groente cake (zonder deeg). En met de Hollandse kruiden van Euroma geeft je dit gerecht een heerlijk Hollands smaakje.
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 6 eieren
- Gesneden groente naar keuze ( bijv paprika, ui, courgette, prei)
- 1 pak gerookte kip stukjes of zalm snippers
- Zout, peper en een eetlepel Hollandse kruiden
Klop de eieren in een kom en roer alle groente en kip of zalm erdoor. Doe alles in een ingevette cakevorm en bak deze ongeveer 25 min op 180 graden in de oven
Pasta met kip en courgette
Deze pasta is altijd een succesnummer. Heel makkelijk maar super lekker.
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 4 kipfilet of kippendijen
- 2 courgettes 3 tenen knoflook en 2 uitjes
- Pasta (liefst glutenvrij zoals bijvoorbeeld bruine rijst pasta)
- Zout, peper en 1 theelepel Hollandse kruiden
- Scheutje olijfolie
Bak de kipstukjes langzaam in roomboter en laat 20 min langzaam sudderen, voeg zout, peper en theelepel Hollandse kruiden toe.Voeg steeds een beetje water toe en scheutje olijfolie voor de zachte, malse structuur. Kook de pasta. Bak de courgette met 2 of 3 tenen knoflook en uitjes, heel even in de pan, doe de kip (als die gaar is) erbij en voeg een eetlepel Hollandse kruiden toe met een grote scheut olijfolie.
Roer alles goed door elkaar en voeg de pasta toe EN voilà je hebt een heerlijk simpele maar smaakvolle pasta.
Winactie
Ben je nou benieuwd naar deze kruiden Hollandse kruiden om je gerechten te vervolmaken? Goed nieuws, we mogen 3 potjes weggeven van deze heerlijke Hollandse kruiden omdat het Moederdag is!!! Laat op onze instagram account een leuke quote achter over jouw mooiste herinnering aan de Hollandse keuken en win 1 potje Hollandse kruiden van Euroma.
Voor meer info over deze heerlijke kruiden mixen van Euroma, klik dan hier
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
16 november 2016
Interview Vriendin
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
23 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –