De Hollandse pot (aardappels, vlees, groente) heeft dat heerlijke vertrouwde smaakje, daar kun je soms echt naar verlangen, zeker als je een tijdje in het buitenland bent geweest. Soms zou je dat typische Hollandse smaakje wel een een potje willen stoppen. Nou hebben wij even geluk! Dat bestaat dus. De heerlijke Hollandse kruiden van Euroma is een combinatie van ui, mosterdzaad, knoflook, fenegriek, kurkuma, korianderzaad, venkelzaad, kaneel, laurier, dragon, kardemom, kruidnagel, cayennepeper, citroen en allen samen zorgen ervoor dat een gerecht echt dat bekende Hollandse smaakje heeft.
Geen smaakversterkers
En wij zijn op de redactie fan van Euroma omdat ze geen smaakversterkers gebruiken! Het zijn dus pure en echte kruiden die die heerlijke smaak geven aan je maaltijd.
Wij hebben 3 simpele gerechten voor jullie bereid met een Hollands tintje van Euroma en die jouw gerecht tot een heerlijk vertrouwde Hollandse maaltijd maakt. Alle 3 gerechten kun je binnen 25 minuten op tafel toveren!
Oer Hollandse tomatensoep
Een heerlijk makkelijk soepje als voorgerecht of als tussendoortje
Benodigdheden (voor 4 personen)
- Biologische tomaten
- Paar blaadjes basilicum
- 2 gesneden uitjes
- Scheutje olijfolie
- 1eetlepel Hollandse kruiden
Verwarm de oven voor op 200 graden, strijk de ovenschaal in met een dun laagje olijfolie. Doe de tomaten en 2 uitjes gesneden in de oven voor 25 min. Pureer dan de tomaten. Voeg water toe plus een eetlepel Hollandse kruiden.
Ei groente cake met gerookte zalm
Dit is zo ontzettend makkelijk en tegelijk zo ontzettend lekker. Je kunt het eten als ontbijt, lunch, avond eten, mee naar je werk, of als lekkernij bij de borrel. Een multifunctionele groente cake (zonder deeg). En met de Hollandse kruiden van Euroma geeft je dit gerecht een heerlijk Hollands smaakje.
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 6 eieren
- Gesneden groente naar keuze ( bijv paprika, ui, courgette, prei)
- 1 pak gerookte kip stukjes of zalm snippers
- Zout, peper en een eetlepel Hollandse kruiden
Klop de eieren in een kom en roer alle groente en kip of zalm erdoor. Doe alles in een ingevette cakevorm en bak deze ongeveer 25 min op 180 graden in de oven
Pasta met kip en courgette
Deze pasta is altijd een succesnummer. Heel makkelijk maar super lekker.
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 4 kipfilet of kippendijen
- 2 courgettes 3 tenen knoflook en 2 uitjes
- Pasta (liefst glutenvrij zoals bijvoorbeeld bruine rijst pasta)
- Zout, peper en 1 theelepel Hollandse kruiden
- Scheutje olijfolie
Bak de kipstukjes langzaam in roomboter en laat 20 min langzaam sudderen, voeg zout, peper en theelepel Hollandse kruiden toe.Voeg steeds een beetje water toe en scheutje olijfolie voor de zachte, malse structuur. Kook de pasta. Bak de courgette met 2 of 3 tenen knoflook en uitjes, heel even in de pan, doe de kip (als die gaar is) erbij en voeg een eetlepel Hollandse kruiden toe met een grote scheut olijfolie.
Roer alles goed door elkaar en voeg de pasta toe EN voilà je hebt een heerlijk simpele maar smaakvolle pasta.
Winactie
Ben je nou benieuwd naar deze kruiden Hollandse kruiden om je gerechten te vervolmaken? Goed nieuws, we mogen 3 potjes weggeven van deze heerlijke Hollandse kruiden omdat het Moederdag is!!! Laat op onze instagram account een leuke quote achter over jouw mooiste herinnering aan de Hollandse keuken en win 1 potje Hollandse kruiden van Euroma.
Voor meer info over deze heerlijke kruiden mixen van Euroma, klik dan hier
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
31 juli 2014
A kiwi a day…
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
6 oktober 2014
Eetdagboek review
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
9 juni 2016
Rode linzensoep
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
3 december 2015
Ontgif je groenten
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
13 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –