We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
10 juni 2015
Raw kokos snack
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
25 maart 2014
Presentatie coaching
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
8 september 2015
Healthy Kids
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
17 oktober 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –