Hoe bescherm je de gevoelige (kinder)huid? WIN een zonnebrand pakket!

Leestijd: 2 minuten

Vorige maand werd de campagne ‘Samen Smeren’ in Nederland gestart. Een unieke campagne waarbij basisscholen in Nederland gratis zonnebrandcrème krijgen aangeboden plus een geanimeerd pakket lesmateriaal voor kleuters, met mascottes Brom & Brul in de hoofdrol. 

Doel van deze campagne: het verbranden van de kwetsbare kinderhuid tijdens het buitenspelen te voorkomen en jonge kinderen het belang van zonbescherming bij brengen. Ladival Zonbescherming is initiatiefnemer en komt daarmee in actie voor KWF Kankerbestrijding! 

Smeren op school, zo gepiept!

Voor leerkrachten is het insmeren van 30 kleuters bijna onbegonnen werk en er is al überhaupt geen budget voor zonnebrandcrèmes op scholen. Ladival Zonbescherming komt met de oplossing: ze stellen duizenden flacons ‘Ladival voor Kinderen SPF 50’ beschikbaar aan basisscholen en ontwikkelden een praktische, doch doeltreffende methode om kleuters elkaar te laten insmeren. Klasgenootjes worden ‘Zonmaatjes’! Brom & Brul staan centraal in deze campagne. Deze geanimeerde diertjes leggen in de leuke prentenboekjes, heldere video’s, praktische stappenplannen en kleurplaten uit waarom insmeren zo belangrijk is en hoe kleuters elkaar kunnen insmeren. Op deze leuke manier is insmeren zo gepiept!

Na het insmeren krijgen kleuters een waar ‘smeerdiploma’ mee naar huis plus een te gek masker. Op de website www.samensmeren.nl kunnen scholen het lespakket aanvragen, materialen downloaden en kunnen ouders meer informatie inwinnen. Inmiddels hebben al 400 ‘gezonde’ basisscholen het ‘Samen Smeren’ lespakket met gratis Ladival zonnebrandcrème ontvangen.

beeld2samensmeren kinderhuid kwetsbaar

Over Ladival

Ladival Zonbescherming is een van origine Duits merk gespecialiseerd in bescherming van de kwetsbare kinderhuid en de overgevoelige volwassenhuid tegen UV-A, UV-B en IR-A straling. De producten zijn vrij van parfums, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en parabenen. Ladival wordt veelvuldig aanbevolen door dermatologen en wordt verkocht bij de apotheek. Tevens zijn de producten van Ladival verkrijgbaar via Leef.nl en D.I.O. Drogist.

In actie voor KWF Kankerbestrijding

Dit voorjaar en deze zomer zal Ladival Zonbescherming per verkochte flacon ‘Ladival voor Kinderen’ 1 euro doneren aan KWF Kankerbestrijding. Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland en Ladival Zonbescherming is van mening dat er meer geld geïnvesteerd moet worden in onderzoek naar en preventie van huidkanker.

Een pakketje winnen?

Omdat wij van VivOnline de gezondheid van kinderen ontzettend belangrijk vinden, willen we graag ons steentje bijdragen om deze boodschap te verspreiden. En om alle ouders én kids van Nederland extra enthousiast te maken hebben we leuk nieuws: we mogen maar liefst 2 pakketjes zonnebrand weggeven! Laat ons in een reactie op Facebook (via deze link) weten hoe jij er op een leuke of creatieve manier voor zorgt dat je kind altijd beschermd de zon in gaat. Wij zijn benieuwd…! Uit alle reacties worden 2 winnaars gekozen.

Veel zonnestralen toegewenst deze zomer!

Geef een reactie