Het allerlekkerste bananenbrood

IMG_4261 (1)

Krijg je visite? Of wil je graag een gezond en lekker tussendoortje mee naar je werk of school? Bananenbrood is dan onze favoriet op de redactie van Vivonline. Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. Het is tevens gezond, glutenvrij en een heerlijk tussendoortje of snel ontbijtje.  Maak vandaag nog dit lekkere bananenbrood. Snijd het in plakje, hop in de vriezer en s’ochtends kan het ook eventueel  in het broodtrommeltje mee naar school. Dit gaat iedereen thuis heerlijk vinden.

Bananenbrood

Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. In de hele cake zit maar 150 gram meel en is door het gebruik van amandelmeel en havermout ook geschikt voor mensen die minder goed tegen gluten kunnen. De gezonde vetten komen uit de toevoeging van een handje ongebrande noten. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, de bananen en dadels zorgen al voor een heerlijke zoete smaak. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram (medjool)dadels, zonder pit en kleingesneden
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • handje ongebrande noten (walnoten, amandelen, pecan, hazelnoten, etc!)
  • snufje zout

Bereiding

De bereiding is echt een piece of (bananen)cake.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stop alle ingrediënten -behalve de noten- in de blender, en mix alles even goed door elkaar.
Hak de noten grof en voeg ze toe aan het beslag.
Giet het geheel in een met bakpapier beklede vorm, en bak het gedurende 3 kwartier totdat het een mooi lichtbruin kleurtje krijgt.

Even laten afkoelen en ENJOY!!

Zin in nog meer lekkere recepten? Probeer dan eens onze carrotcake.

 

Tags: , , , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.