Frittata is heerlijk en zo bereid. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een hartverwarmend maal op tafel te zetten. Deze maaltijd doet het goed op feesten en partijen en daarnaast kun je het hele gezin ermee verblijden.
Deze frittata is niet zoals je het kent, er zitten namelijk bietenbladeren in en dat zorgt voor een verrassend lekkere smaak. De combinatie van het bietenblad en de sjalotjes is adembenemend lekker. Geniet er lekker van!
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 4 bladeren van de biet (in stukjes gesneden)
- 2 sjalotjes
- een snufje zout en peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 stukje gember (1 cm in stukjes gehakt)
- verse peterselie (eventueel ter decoratie)
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pak een ovenbestendige anti-aanbak koekenpan en doe hier eerst de olijfolie in. Verwarm de olie op het vuur en voeg nu de sjalotten toe, bak dit ongeveer 2 minuten en voeg hierna de bietenbladeren eraan toe. Bak het geheel en breng het op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de knoflook en de gember erbij en voeg de eieren eraan toe.
3. Plaats de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata ongeveer 10 minuten. Snijd het in stukken en je hebt een heerlijke maaltijd!
MAAK OOK: Om van te smullen: glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
1 april 2015
Saoto soep
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
25 juni 2015
Eivissa Food
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
23 juli 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –