Healthy Kids

56_luca

Ik ben Lonneke, 30 jaar, samenwonend met Mark en ons zoontje Luca (21 maanden) in Den Haag. Begin 2015 heb ik samen met mijn zus Kindermusthaves opgericht, de inspiratiebron voor moeders op het gebied van kinderkleding, accessoires, kinderkamers en nog veel meer. Een gezonde opvoeding staat bij ons centraal, maar dit levert soms echt wel wat uitdagingen op! 

Healthy Kids

Healthy Kids…dat willen we allemaal, de grootste wens van een mama! Maar wat doe ik er als moeder allemaal aan om dat, voor zover ik daar invloed op heb, te bereiken? Naast dingen als veel de buitenlucht in, Vitamine D druppeltjes en de 3 r’en, vind ik de voeding voor mijn kleine boefje van bijna 2 jaar één van de belangrijkste dingen.

Borstvoeding

Het onderwerp voeding werd al direct na de geboorte een issue: borstvoeding MOEST het worden…en borstvoeding werd het. Want is dat immers niet het allerbeste voor jouw grote, kleine trots, die toch het allerbeste verdient? Maar wat als dat nou niet helemaal loopt zoals je had verwacht? Dan is dat een teleurstelling. Na voor de 3e keer in 1,5 maand met giga hoge koorts op bed te liggen i.v.m. borstontsteking, moest ik erkennen dat het niet langer vol te houden was en na 6 weken gaf ik mijn kind zijn eerste flesje…wat eigenlijk net zo gemakkelijk en snel naar binnen ging als mijn  moedermelk 😉 Geen spoortje van verbazing terug te vinden bij mijn newborn.

Keukenprinses

Dan zou ik het met zijn hapjes maar helemaal goed gaan maken. Als een echte keukenprinses moest en zou ik mijn Luca alles vers en lekker voorschotelen, heel idyllisch zag ik ons samen aan onze tafel zitten te smikkelen van mijn ultra gezonde hapjes, van de blender tot de steamer, elk keukenapparaat zette ik in. Ladingen verse groenten kocht ik in en bij de goede slager op de hoek werd ik vaste klant. Zo romantisch als ik het voor me zag, is het het eerste jaar niet geworden. Mijn kieskeurige zoon spuugde het grootste gedeelte net zo hard weer uit als dat het erin ging en was zo wisselvallig als het weer.

Lievelingsgroente

Op het moment dat ik dacht ‘worteltjes is duidelijk zijn lievelings groenten’, werden 2 dagen later diezelfde worteltjes mijn grootste vijand. Na elke eetsessie lagen de stukjes broccoli of de rode bietjes steevast in onze mooie houten vloer geplakt om nog maar te zwijgen over de prachtige kleertjes van mijn kind.

Goede eter

Mijn partner zat tot zijn teleurstelling soms met lange tanden aan een simpele salade terwijl zijn zoon zijn lievelingsvlees tegen de muur aan zwieperde. ‘Lon, probeer nou gewoon eens een potje’ opperde hij regelmatig als hij de hele keuken vol vieze pannen zag staan en mij met een verhit gezicht alles even later weer in de prullenbak zag mieteren. Maar nee, ik hield vol, dit had ik tenslotte zelf in de hand. En nu, mijn zoon heeft inmiddels de leeftijd van 21 maanden bereikt, kan ik mijn kind een goede eter noemen. Hij zit op een heel gezond gewicht en lust veel, van paprika, tot zalm, tot kip, het wordt allemaal goedgekeurd. En zijn papa en mama? Die vinden het avondeten weer een gezellig moment van de dag!

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.