Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is écht de moeite waard om te proberen. Volgens Sanne zul je niet snel betere pannenkoeken eten.
Sanne: “Terwijl ik bezig was met duizend-en-een dingen, maakte ik een rare fout met deze pannenkoeken. Een fout waar ik nu zo enorm blij mee ben. Want deze havermout pannenkoeken zijn echt het einde! We zaten al aan tafel toen mij ineens opviel dat de pannenkoeken er anders uit zagen dan normaal. Ze waren veel dikker en veel zachter. Eerst had ik geen idee waardoor het kwam, maar wat bleek, ik had de havermout gewoon gemengd met de andere ingrediënten. Normaal gebruik ik havermeel. Zo zie je dat je met een kleine verandering in een recept de vegan pannenkoek helemaal opnieuw kunt uitvinden!!”
Havermout pannenkoeken met appel
Ingrediënten:
250 gram havermout
400 ml water óf plantaardige melk
2 rijpe bananen
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel kaneel
rasp van een middelgrote appel
Bereiding:
Meng in je blender de havermout met de bananen en het water óf de plantaardige melk tot je een dik beslag hebt. Voeg hier de rest van ingrediënten bij en mix nog een keer goed door. Verwarm, in een grote koekenpan, 1 eetlepel kokosolie. Wanneer de olie vloeibaar is, schep je het beslag in de pan. Ik hou van kleine pannenkoeken dus ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag. Je zal zien dat het beslag minder vloeibaar is dan normaal en ze dus goed dik blijven. Wanneer het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de pannenkoeken om en bak je ze nog een minuutje aan de andere kant. Stapel ze op voor een extra leuk effect of serveer ze los en versier ze met een lekkere topping (dadelsiroop, kokos en meer appelrasp!!)
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
1 april 2015
Saoto soep
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
13 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –