Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
12 september 2017
Recept: good for the brains food
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
20 juni 2015
Lazy Sushi
9 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –