Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
25 juli 2015
Voeding met Viv
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
12 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –