Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
9 juni 2016
Rode linzensoep
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
27 november 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –