Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
2 juli 2016
3 x ei love you
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
13 augustus 2015
Homemade Hummus
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
6 oktober 2014
Eetdagboek review
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
2 juli 2014
Aan het infuus
9 april 2014
Ontzuren met thee
17 december 2015
Strakke benen en billen?
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
29 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –