Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
23 maart 2015
Dopper winnen
25 januari 2015
Glutenintolerantie
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
28 mei 2014
Bloemkool pizza
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
20 juni 2015
Lazy Sushi
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
31 mei 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –