Glutenvrije Amandel-perentaart van Oersterk oprichter Richard de Leth

Leestijd: 1 minuut

Met dit weer heb ik altijd zin om te bakken! Jij ook?   We hebben weer een lekker en gezond bakreceptje voor je. Deze keer van mijn lieve collega Oersterk oprichter Richard de Leth,  deze heerlijke Amandel-Perentaart. Uiteraard glutenvrij!     Veel bak plezier!

Het recept komt uit het boek OERsterk Eten van onze expert Richard de Leth, genieten!

Amandel-perentaart

Voorbereiding: 10 minuten

In de oven: 45 minuten

Je hebt nodig:

* 200 g amandelmeel

* 2 peren, geschild en in partjes of blokjes

* 3 of 4 eieren

* 1 ½ tl baking soda of zuiveringszout

* 5 kardemompeulen gemalen of 1 tl gemalen kardemom

* 4 el honing

* 50 g gedroogde abrikozen of dadels, kort geweekt en gepureerd

* 50 g boter

* mespunt Keltisch zeezout

* ½ tl kaneel, meer naar smaak

* 1 appel, geraspt (laatste moment)

Extra’s:

* Voeg eens wat verse gember toe aan het beslag.

* Of juist extra veel kaneel.

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

– Klop de eieren met de kardemom, de honing, de boter, het zout en de kaneel schuimig.

– Schep de gemalen abrikozen er door samen met het amandelmeel en de baking soda.

– Schud de peer even om met 1-2 el kokosmeel, hierdoor zakken de stukjes keer minder snel naar de bodem.

– Schep de peer snel door het beslag en schep het in de cake- of taartvorm.

– Rasp een appel en verdeel deze over de bovenkant van de taart.

– Bak de taart ongeveer 35-45 min. in de oven.

– Check of een satéprikker droog uit de taart komt.

Recept: ui het kookboek ‘OERsterk Eten: Pure voeding voor geluk en gezondheid’ van drs. Richard de Leth & Jolanda Dorenbos.