Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!

witte bonen in tomatensaus gezond

Tijdens de feestdagen nemen wij altijd meer tijd voor ons ontbijt met het gezin. Ik ben sowieso echt fan van ontbijten. Ik vind het de leukste maaltijd van de dag. Lekker lang aan tafel keuvelen, koffietjes, eitjes, pannenkoekjes, krantje erbij. Lekker kletsen of een spelletje doen met de kinderen. Je kunt me niet blijer maken. Het liefst eet ik een typisch Engels ontbijt. Ook deze feestdagen verheug ik me daar nog het meest op.

Witte bonen in tomaten saus

Ik ben stiekem dus echt dol op een typisch Engels ontbijt, witte bonen in tomatensaus met een gekookt of gebakken eitje en bacon. Heerlijk. Maar eerlijk is eerlijk, de witte bonen in tomatensaus uit een pot of blik bevat heel veel suiker. En bacon is nou ook niet echt gezond. Maar prima om af en toe te eten natuurlijk, 80/20 it is. Maar ik maak ‘m zelf met een paar simpele trucjes veel gezonder, waardoor het echt een stuk verantwoorder is, voldoet aan mijn visie, suikervrij, E-nummer vrij, tarwevrij.  Maar toch net zo lekker als een echt origineel Engels ontbijt!

Recept

Ik deel met jullie mijn gezond Engels ontbijt recept!

  • Witte bonen in een pot (puur, dus niet met tomatensaus)
  • Bakje cherry tomaten 
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Stevia 
  • Zout en peper

Bereiding;

Bak de cherry tomaten in een beetje olie, zodat ze lekker zacht worden. Doe dan het blikje tomatenpuree erdoor, beetje zout en peper en druppeltje stevia om het iets zoeter te maken. Dan de bonen erdoorheen roeren. Even laten pruttelen!

Ondertussen eitje koken of bakken, wat je wilt.

TIP; Vervang de bacon door kalkoen bacon. Vaak bij een goede slager verkrijgbaar. Net zo lekker en een stuk gezonder. 

 

Eet lekker!!

En geniet van het ontbijt moment!!

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.