Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
13 oktober 2018
Sushi omelet
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
5 oktober 2018
Viv’s detox
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
2 juli 2016
3 x ei love you
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
25 januari 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –