Gezond en snel ontbijten met havermout!

breakfast-1580328_1920

Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.

Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!

De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
 • 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
 • half kopje kokend water (200ml)
 • 2 eetlepels amandelpasta

Topping (optioneel)

 • blauwe bessen
 • frambozen
 • banaan
 • pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs

Bereiding

 1. Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
 2. Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
 3. Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
 4. Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
 5. Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
 6. Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!

Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.

Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE

Tags: , , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.