Gezichtsmaskertje van groente en fruit

toner-906142_1920

Wist je dat bepaalde soorten groente en fruit ook supergoed werken op je huid? Hieronder een overzichtje van welke voedingsmiddelen je kunt gebruiken bij verschillende huidproblemen. Ik zou zeggen: mix and match jouw persoonlijke gezichtsmaskertje!

Maak je gezichtsmaskertje zelf

Droge huid
Komkommer, Aardappel, Havermout, Banaan, Avocado, Yoghurt, Kokosolie

Vermoeide huid
Komkommer

Puistjes
Wortel, Honing, Aardbeien, Yoghurt, Kokosolie, Citroen, Aloe vera

Rode huid
Havermout, Yoghurt

Vette huid
Havermout

Littekens
Honing

Doffe / ruwe huid
Honing, Aardbeien, Kokosolie, Papaya

Slappe huid / rimpels
Honing, Aardbeien, Avocado, Papaya, Aloe vera

Gevoelige huid
Wortel

Pigmentvlekken
Wortel, Aloe vera

Verkoelend voor de huid
Komkommer, Knoflook, Yoghurt, Ananas, Aloe vera

Aan de slag

Wil je zelf aan de slag met je eigen groente en fruit gezichtsmaskers? Bij een onzuivere huid kun je bijvoorbeeld een yoghurt-havermout masker maken, en bij een droge en doffe huid een heerlijk honing-avocado maskertje.

Bereiding

En hoe maak je deze gezichtsmaskers? Heel eenvoudig! Prak de gekozen producten door elkaar in een kommetje zodat je genoeg hebt voor je hele gezicht, breng het mengsel aan op een goed gereinigde huid, laat het 15 minuten inwerken, daarna afspoelen en shinen maar!

Enjoy!

 

Tekst: Evelien Blom voor VivOnline

Tags: , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.