Gezichtsmaskertje van groente en fruit

toner-906142_1920
Leestijd: 1 minuut

Wist je dat bepaalde soorten groente en fruit ook supergoed werken op je huid? Hieronder een overzichtje van welke voedingsmiddelen je kunt gebruiken bij verschillende huidproblemen. Ik zou zeggen: mix and match jouw persoonlijke gezichtsmaskertje!

Maak je gezichtsmaskertje zelf

Droge huid
Komkommer, Aardappel, Havermout, Banaan, Avocado, Yoghurt, Kokosolie

Vermoeide huid
Komkommer

Puistjes
Wortel, Honing, Aardbeien, Yoghurt, Kokosolie, Citroen, Aloe vera

Rode huid
Havermout, Yoghurt

Vette huid
Havermout

Littekens
Honing

Doffe / ruwe huid
Honing, Aardbeien, Kokosolie, Papaya

Slappe huid / rimpels
Honing, Aardbeien, Avocado, Papaya, Aloe vera

Gevoelige huid
Wortel

Pigmentvlekken
Wortel, Aloe vera

Verkoelend voor de huid
Komkommer, Knoflook, Yoghurt, Ananas, Aloe vera

Aan de slag

Wil je zelf aan de slag met je eigen groente en fruit gezichtsmaskers? Bij een onzuivere huid kun je bijvoorbeeld een yoghurt-havermout masker maken, en bij een droge en doffe huid een heerlijk honing-avocado maskertje.

Bereiding

En hoe maak je deze gezichtsmaskers? Heel eenvoudig! Prak de gekozen producten door elkaar in een kommetje zodat je genoeg hebt voor je hele gezicht, breng het mengsel aan op een goed gereinigde huid, laat het 15 minuten inwerken, daarna afspoelen en shinen maar!

Enjoy!

 

Tekst: Evelien Blom voor VivOnline

Tags: , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.