Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten! Als voorproefje mogen we jullie vast trakteren op een super lekker herfstig bowl-receptje, namelijk: zoete aardappelsoep!
Geroosterde zoete aardappel-wortelsoep met feta
Bereiden: 10 minuten Oven: 30 minuten Deze kruidige dieporanje soep is ideaal voor luie dagen, omdat de oven bijna al het werk voor je doet. Heel handig en bovendien zorgt het roosteren van de groente voor een extra rijke smaak. Ik rooster vaak meteen een hele bol knoflook mee, want de boterzachte zoete teentjes zijn echt verrassend mild en lekker. Je kunt deze soep natuurlijk zo eten, maar de krokante kikkererwten en feta maken ’m net even specialer.
Ingrediënten:
voor 4 kommen 2 zoete aardappels (ca. 450 g), geschild en in blokjes 400 g wortel, geschrapt en in stukjes 1 grote ui, gepeld en in vieren 2 teentjes knoflook, ongepeld 1 blik kikkererwten (à 400 g) 3 el olijfolie ½ tl komijn ½ tl gemberpoeder snufje chilivlokken 1 liter groentebouillon 80 g feta, verkruimeld extra: bakplaat, bekleed met bakpapier + staafmixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappel, wortel, ui en knoflooktenen over de bakplaat. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk. Leg ze naast de groente op de bakplaat. Meng in een klein kommetje de olie, specerijen en wat peper en zout. Verdeel deze olie over de groente en kikkererwten. Meng goed met je handen, zodat alles met een laagje specerijenolie is bedekt. Rooster 30 minuten in de oven en schep halverwege even om. Na een half uur zijn de groentes zacht en gaar en de kikkererwten knapperig. Pers de knoflook uit de schilletjes en doe met de ui, aardappel en wortel in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer alles met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Verwarm de soep nog even door en schep dan in 4 kommen. Verdeel er de kikkererwten en feta over. Tip: geen grote oven? Gebruik dan 2 bakplaten en wissel ze halverwege even om.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
6 oktober 2014
Eetdagboek review
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
30 april 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –