Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten! Als voorproefje mogen we jullie vast trakteren op een super lekker herfstig bowl-receptje, namelijk: zoete aardappelsoep!
Geroosterde zoete aardappel-wortelsoep met feta
Bereiden: 10 minuten Oven: 30 minuten Deze kruidige dieporanje soep is ideaal voor luie dagen, omdat de oven bijna al het werk voor je doet. Heel handig en bovendien zorgt het roosteren van de groente voor een extra rijke smaak. Ik rooster vaak meteen een hele bol knoflook mee, want de boterzachte zoete teentjes zijn echt verrassend mild en lekker. Je kunt deze soep natuurlijk zo eten, maar de krokante kikkererwten en feta maken ’m net even specialer.
Ingrediënten:
voor 4 kommen 2 zoete aardappels (ca. 450 g), geschild en in blokjes 400 g wortel, geschrapt en in stukjes 1 grote ui, gepeld en in vieren 2 teentjes knoflook, ongepeld 1 blik kikkererwten (à 400 g) 3 el olijfolie ½ tl komijn ½ tl gemberpoeder snufje chilivlokken 1 liter groentebouillon 80 g feta, verkruimeld extra: bakplaat, bekleed met bakpapier + staafmixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappel, wortel, ui en knoflooktenen over de bakplaat. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk. Leg ze naast de groente op de bakplaat. Meng in een klein kommetje de olie, specerijen en wat peper en zout. Verdeel deze olie over de groente en kikkererwten. Meng goed met je handen, zodat alles met een laagje specerijenolie is bedekt. Rooster 30 minuten in de oven en schep halverwege even om. Na een half uur zijn de groentes zacht en gaar en de kikkererwten knapperig. Pers de knoflook uit de schilletjes en doe met de ui, aardappel en wortel in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer alles met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Verwarm de soep nog even door en schep dan in 4 kommen. Verdeel er de kikkererwten en feta over. Tip: geen grote oven? Gebruik dan 2 bakplaten en wissel ze halverwege even om.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
3 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –