Al jaren eet ik zo min mogelijk gluten, maar ik kan op zijn tijd wel echt genieten van een smakelijk boterhammetje. Erg blij was ik, dat het glutenvrije broodmerk Genius bij mij kwam met de vraag of ik bij hun gezellige bloggerslunch wilde zijn en een klein verhaaltje wilde houden over waarom ik al jaren zo min mogelijk gluten eet. Dat deed ik met liefde natuurlijk. Terwijl de foodbloggers mochten genieten van alle diverse boterhammetjes, mocht ik samen met Lucinda, oprichtster van Genius, ons glutenvrije verhaaltje doen.
Lucinda Bruce-Gardyne – oprichtster Genius
Lucinda en ik hadden direct een klik en ik was meteen geïnspireerd door haar persoonlijke verhaal. Lucinda is kok, moeder en ondernemer en vandaar dat Genius is ontstaan in haar eigen keuken in Engeland. Haar 3 jarige zoon heeft een gluten intolerantie en vindt het glutenvrij brood dat op de markt is gewoonweg niet lekker. Lucinda is daarom zelf aan de slag gegaan.
Het lekkerste glutenvrije brood
Het was 3 jaar ploeteren in de keuken: urenlang verschillende recepten uitproberen, 2 kapotte ovens en 3 kapotte keukenmachines. Toch is het Lucinda toch gelukt om het perfecte glutenvrije brood te maken. Brood wat haar zoontje echt lekker vindt, maar ook de rest van het gezin. Brood dat smaakt naar gewoon brood. Niet een soort van karton, waar veel mensen over klagen als ze glutenvrij brood eten. Natuurlijk is dit brood niet alleen voor de coeliakie patiënten, maar voor iedereen die wat wil minderen met gluten om simpelweg niet goed reageren op gluten en af en toe gezond brood willen eten, zoals ik!
Hoe gezond is het brood?
Er zit wel wat suiker in, helaas ontkom je daar bij glutenvrije producten bijna niet aan. Genius probeert al haar ingrediënten zo puur mogelijk te houden, de toevoegingen te beperken waar mogelijk en zich steeds verder te ontwikkelen.
Aanrader!
Ik ben fan! Zo af en toe een boterhammetje is toch wel echt heel lekker en ze hebben ook nog veel verschillende soorten en tevens de allerlekkerste chocolade muffins. Voor de mensen met Coeliakie is Genius echt een aanrader, maar ook voor ons die op de gluten letten.
Probeer Genius nu zelf! Het brood, en muffins, zijn te koop bij de plaatselijke supermarkt.
Tekst: Vivian Reijs voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 oktober 2014
Eetdagboek review
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
13 november 2014
DIY | Lavendel lippenbalsem
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
11 december 2014
Sporttrends 2015
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
18 augustus 2015
Slanke salade
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
3 september 2015
Boerenkoolchips
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
25 december 2018
Hangende oogleden? Dit is de tip die je nodig hebt!
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
29 april 2015
Winnen: heerlijk moederdagpakket!
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
30 september 2015
Glutenvrije maand
19 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –