Heb je niet altijd zin in een warme maaltijd, wanneer het weer warmer wordt? Of heb je geen zin en tijd om te koken? Maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Dan is een makkelijke salade de perfecte uitkomst! Deze frisse veldsla / spinazie salade met gebakken champignons en feta staat zo op tafel! Tip: maak een beetje extra, ook lekker als lunch voor de volgende dag.
De salade bestaat vooral uit veldsla, wat erg gezond is. De naam veldsla is een tikje verwarrend want veldsla is namelijk geen sla maar behoort tot de kruiden. Veldsla vindt zijn oorsprong in Europa en groeit ook in het wild. Veldsla is enorm gezond, het bevat vitamine C, caroteen en ijzer en uitzonderlijk hoge omgea 3 vetzuren. Nog een weetje is dat veldsla geen suikers bevat. Wie ‘s winters regelmatig veldsla op het menu plaatst zorgt goed voor zichzelf. Want precies deze elementen houden ons immuunsysteem in prima conditie.
Nodig (voor 2 personen):
– 1 zak veldsla
– 1 ui
– 1 bakje (kastanje) champignons
– een handjevol spinazie
– 1 el balsamico
– 1 teentje knoflook
– 100 gr feta
– peper en zout
– olijfolie
Hoe maak je het?
– Snijd de ui in ringen en champignons in partjes. Bak de uien en champignons bruin.
– Snijd ondertussen de feta in blokjes en maak de dressing van balsamico en olijfolie. Roer hiervoor 1 eetlepel balsamico en 2 eetlepels olijfolie en een uitgeperst teentje door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
– Verdeel de veldsla, spinazie en feta over de borden en garneer met de champignons. Maak de salade af met de dressing.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
22 september 2015
Beste eitjes
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
10 juni 2015
Raw kokos snack
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
10 juni 2015
SLA: het kookboek
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
10 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –