Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
4 oktober 2017
Help mij water drinken
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
5 juni 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –