Easy tomaten paprika soep

Een makkelijke, gezonde en snelle soep; wat wil je nog meer! Lekker met wat speltbrood en een salade als hoofdgerecht vanavond. Heb je wat over? Dan kun je het morgen perfect gebruiken voor een lekkere en snelle lunch! Taste it!

Ingrediënten

1 blik gepelde (in stukjes gesneden) tomaten
1 punt paprika
2 uien
1/2 Biologische bouillon blokje
Zout
Peper
1/2 liter water
Verse oregano
Verse basilicum
Optioneel: 100 gram rundergehakt

Bereidingswijze

Bak in een grote pan de uien in boter zodat ze zacht en glazig worden. Voeg hier ook wat blaadjes oregano bij. Doe hier vervolgens de in blokjes gesneden punt paprika bij en bak dit even zachtjes aan, ongeveer 5 min. Voeg dan de tomaten uitblik toe en laat dit dan ook weer 5 min zacht pruttelen. Dan giet je de 1/2 liter bij de tomaten en kruimel je hier een half bouillonblokje doorheen. Even goed roeren en dit ongeveer 20 min op een laag pitje laten staan. Blijf wel af en toe door de soep roeren. Haal de pan van het vuur en pak je de staafmixer. Mix het geheel mooi glad. Proef de soep en voeg naar smaak nog peper en zout toe. Garneer met verse basilicum. Eetsmakelijk!

Wil je wat gehakt balletjes door de soep? Garneer het rundergehakt met een beetje peper en zout rol er een heleboel kleine balletjes van. Als je de soep hebt gepureerd voeg je de balletjes toe. Zet de soep dan wel even op het vuur zodat de balletjes kunnen garen. De tijd: ongeveer 30 min

Tags: , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.