Trend alert: Strijken als het nieuwe yoga?

brabantia strijken
Leestijd: 2 minuten


Het is een van de minst geliefde huishoudelijke klusjes: strijken. Zelf ben ik er ook niet dol op. Maar eerlijk is eerlijk, zo’n vers gestreken blouse draagt toch wel het allerfijnst! Ik was dan ook heel nieuwsgierig toen Brabantia mij vroeg om hun nieuwe (en duurzame!) strijkplanken te proberen die voor een ultiem ontspannen strijkervaring zouden zorgen. En wat extra ontspanning kunnen we allemaal gebruiken, nietwaar? Lees verder en ontdek hoe jij voortaan relaxt, in gestreken kleding, de deur uit gaat.

De juiste associatie

We zijn tegenwoordig allemaal druk. Het vergt vaak al heel wat om werk en gezin draaiende te houden. En sommige huishoudelijke klusjes, zoals in dit geval strijken, worden daarom al gauw gezien als saai, vervelend en vóóral tijdrovend. Maar wat zou er gebeuren als we met zijn allen die associatie eens om zouden draaien? Lees: Strijken als dé ultieme gelegenheid om in alle rust te mijmeren, om naar muziek te luisteren of je favoriete Netflix serie te kijken. Eindelijk tijd voor jezelf. Tel daar een zeer prettig eindresultaat (= gestreken kleding) bij op et voilà, je bent een gelukkig mens.

Mijn eigen strijkritueel

Dat klinkt uiteraard geweldig. Maar in werkelijkheid gaat het er natuurlijk om dat je voor jezelf een manier vindt waarop strijken een positievere tijdbesteding voor je wordt. Zelf probeer ik er nu bijvoorbeeld wat bewuster de tijd voor te nemen, zodat ik mijn gedachten kan ordenen en mijn hoofd leeg kan maken. Eigenlijk een soort yoga! En dan nog het liefst met een kop groene thee en een blokje pure chocola erbij. Alle stress en gepieker strijk je dan in mum van tijd weg hoor.

Duurzaam

De nieuwe strijkplanken van Brabantia hebben dus als doel om strijken plezieriger te maken. Niet alleen voor jou, maar óók voor de natuur. En dat vind ik misschien nog wel het allerbeste aan deze ervaring. Alle strijkplanken zijn namelijk Cradle-to-Cradle gecertificeerd op het Bronze niveau. Dat betekent dat ze allemaal voldoen aan de strenge voorwaarden voor o.a. (her)gebruik van materialen, hernieuwbare energie, watermanagement en sociale rechtvaardigheid. Meer hierover weten? Via deze link kun je meer lezen over het C2C certificaat.

strijken brabantia

Fijne extra’s

Extra leuk: er is ook nagedacht over het uiterlijk van de planken. Zo kunnen de rustgevende prints van Dots en Mandala je bijvoorbeeld helpen om in het nu te blijven. En tegelijkertijd zorgen de stevige vilt- en schuimlagen dat je straks geen kreukje meer ziet. Bij allebei krijg je bovendien een grote en gratis hamam-doek, voor wat fijne extra me-time. En ben je een muziekliefhebber? Dan is de print Music echt wat voor jou. Daar krijg je zelfs een aantal bijpassende ‘Brabantialife’ playlists op Spotify bij. Oftewel: voor ieder strijkritueel wat wils!

#vivonline #ad

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.