Zo houd je Dry January (nog even) vol!

Dry January

Waarschijnlijk zit je midden in Dry January en begint het nu pas echt zwaar te worden. Er komen allerlei gedachten naar boven als ‘een glaasje kan toch geen kwaad’. Maar dat betekent tevens dat je je alcoholvrije-maand-doel niet hebt gehaald. Wat zonde is! Want je bent al zo goed op weg.

Met deze tips houd jij Dry January goed vol en ben je straks enorm trots op jezelf:

Doe het niet alleen

Dry January is makkelijker vol te houden wanneer je er niet alleen voor staat. Doe dit samen met je partner, je zult zien dat het een stuk makkelijker is. Jullie kunnen elkaar gemotiveerd houden en de verleiding is tevens minder sterk. Daarnaast kun je natuurlijk altijd even je smart delen.

Vermijd de kroeg

Je kunt de kroeg weer opzoeken in februari, maar in januari maak je het jezelf wel heel erg lastig door hier te zijn. Die ene maand zonder kroeg maakt geen verschil op jouw leven, maar het helpt je wel om je doel te behalen. Bezoek een theehuisje en behoud je ‘uitjes’ zolang deze maar niet uit kroegentochten bestaan.

Dit zijn de 8 dingen die je kunt doen voor meer energie

Vervang het slechte voor het goede

Je hebt bewust gekozen om de alcohol te laten staan en je dus gezonder wilt leven. Hoe mooi is het om het drinken van slechte drank in te ruilen voor het eten van gezonde voeding? Je haalt je calorieën niet langer uit slechte dranken, maar krijgt deze binnen door voedzame en gezonde voeding.

Wees niet te streng voor jezelf

Misschien heb je (minimale) afkickverschijnselen door je lekkere wijntje te laten staan, wees daarom niet te streng voor jezelf wanneer je een stukje chocolade extra eet. Je mist iets en wilt dat gemis graag opvullen met iets anders lekkers. Dit betekent niet het einde van de wereld, gun jezelf dat stukje extra deze maand.

Zorg dat je bezig blijft

Misschien is het een gewoonte dat jij en je partner ‘s avonds lui achterover zitten en een fles opentrekken. Deze maand gaat dat feest voorbij. Bedenk daarom iets waardoor jullie bezig blijven. Je kunt deze Netflix avond namelijk vervangen voor wandelavonden. Jullie hoeven dit niet tot in de eeuwigheid vol te houden, maar voor nu is het een goed idee!

Spread the word

Zorg dat je familie en vrienden op de hoogte is van jouw Dry January maand. Hierdoor zullen zij je ook niet verleiden met flessen wijn (of andere drank) en kom je niet voor ingewikkelde situaties te staan. Misschien spoor je hen wel aan om hetzelfde te doen, of dit nu gaat om alleen in januari niet drinken, of helemaal minder drinken!

Tekst: Inga Stoit

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.