Bij sommige vruchten word je alleen van de naam al blij. Passievrucht klinkt als liggen onder een palmboom met een verkoelend sapje in je hand. Dat is precies wat deze vrucht doet, het heeft namelijk een frisse zoetzure smaak.
Roots van de passievrucht
De passievrucht is een vrucht van de klimplant die familie is van de passieflora. De roots van deze vrucht liggen in Zuid-Amerika. Op heden wordt er vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Venezuela, Ivoorkust en Zimbabwe.
Samenstelling
De samenstelling van deze vrucht bestaat uit een dikke schil waaronder het vruchtpulp verborgen zit. De vruchten hebben een rijke geur en smaak die knipoogt naar een combinatie van guave, citroen en ananas. Je herkent een rijpe exemplaar aan de rimpeligheid aan de buitenkant. Wil je hem nog even bewaren? Ga dan voor eentje die nog niet helemaal gerimpeld is, want vervolgens kun je hem nog 2 tot 3 dagen buiten de koeling laten doorrijpen.
Lekker tussendoortje
Door de hoge vitamine C en ijzergehalte is de vrucht ideaal voor een lage bloeddruk en ijzertekort. Ook is de vrucht rijk aan bètacaroteen, kalium en calcium. Passievrucht is ideaal als tussendoortje, 100 gram van dit fruit telt 52 calorieën.
Mix it up!
Je kan dit fruit eten door het doormidden te snijden en het vervolgens uit te lepelen. Het vruchtvlees en de pitten zijn de eetbare delen. Ook is de vrucht lekker om in je smoothie te doen. Mix sinaasappelsap, een banaan, gesneden ananas, wat kokosmelk en de passievrucht in een blender en je hebt een heerlijk tropisch sapje! (Nu de palmbomen nog..)
Tekst: Shanise de Ruiter
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 februari 2016
Hongergevoel?
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
21 augustus 2017
Avocado risotto
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
13 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –