Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
12 juni 2014
Frisse juice
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
28 oktober 2014
Eetdagboek review
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
23 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –