Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!

chocoladecake
Leestijd: 1 minuut

De zomer komt eraan en dus willen we lekker in ons vel zitten! Deze heerlijke chocoladecake is summer body proof en je hormonen worden er erg blij van. Je kunt dit cakeje ten alle tijden eten en de schuldgevoelens lekker achterwege laten!

De chocoladecake is vrij van ongezonde suikers en bestaat alleen maar uit gezonde ingrediënten. De walnoten en de avocado zijn rijk aan gezonde vetten, ze ondersteunen de hormoonhuishouding en zorgen dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Daarnaast zorgt de cacao voor een energieke boost door de hoeveelheid antioxidanten.

Ingrediënten

Taart bodem:

– 1 avocado
– 1 ½ cup (350ml) dadels
– 2 ⅓ cup (500ml) walnoten
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– 2 theelepels vanille poeder

Chocoladecrème:

– 3 avocado’s
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– ⅖ cup (100 ml) honing

Topping:

– ⅕ cup (50 ml) amandelschaafsel, of een heel klein beetje poedersuiker

Bereiden

 1. Je begint met het maken van de taartbodem. Hak de walnoten en de dadels in grove stukken in de keukenmachine. Voeg hierna de avocado en de overige ingrediënten aan toe en mix dit geheel tot het een gladde massa wordt. Bekleed de taartvorm of cakevorm met bakpapier en giet hier het chocoladecake beslag in.
 2.  Begin nu aan de chocoladecrème. Je doet alle ingrediënten in de keukenmachine en mix dit tot het een glad geheel wordt. Als je crème heerlijk zacht is smeer je deze uit over de taart, en je laat het vervolgens afkoelen in de koelkast. Zorg dat je de cake tenminste 3 uur met rust laat. 
 3.  De chocoladecake is klaar en je kunt nu aan de slag met de topping. Garneer het gerecht met amandelschaafsel, of iets anders lekkers naar keuze. Bon appétit!

Tekst: Inga Stoit

Tags: , ,

Comments

 1. Beantwoorden

  Waar vind ik vanillepoeder?

  • Meike
  • 6 januari 2019
  Beantwoorden

  Wat een heerlijk recept, maar ik ben allergisch voor avocado’s . Kan ik deze vervangen door iets anders? Geldt dat ook voor je andere recepten met avocado?

  • Elizabeth
  • 16 januari 2019
  Beantwoorden

  Hallo Vivian, kan je dit recept ook in grammen door geven, het is best wel ingewikkeld om dadels en walnoten in ml te wegen. Alvast bedankt voor de moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.