Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
13 maart 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –