Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
31 maart 2015
Gifvrij eten
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
5 oktober 2018
Viv’s detox
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
2 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –