Dit chocolade noten blok is finger licking good

chocolade
Leestijd: 1 minuut

Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.

Zie hier het heerlijke recept!

Ingrediënten:

 • 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
 • ¾ kopje kokosrasp
 • 700 gram donkere chocolade (70 procent)
 • 3 eetlepels honing
 • ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)

Bereiden:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
 3. Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
 4. Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
 5. Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
 6. Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.

Wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!

Tekst: Inga Stoit

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.